Review – Derwent Coloursoft – Door Cynthia

Een week geleden bezochten wij de speciaalzaak in kunst en kreativiteit “De Kwast” in Den Bosch. Wij hebben daar een doos van Derwent Coloursoft meegenomen om te reviewen en vandaag willen wij jullie daar graag de resultaten van laten zien.

IMG_2215 IMG_2214

Deze prachtige potlodenset bestaat uit 36 potloden van een goede kwaliteit. Laten we eerst even kijken naar de inhoud.

Zoals je kunt zien zijn er diverse kleuren te vinden in dit blik waardoor dit absoluut een mooie set is om mee te beginnen.

IMG_2216 IMG_2217

Derwent coloursoft is het professionele zachte kleurpotlood. Zuurvrij, lichtecht en hoog gepigmenteerd. De kleuren zijn mengbaar door ze over elkaar heen te gebruiken.Geschikt van licht inkleuren als pasteltint tot intensief inkleuren, waarbij je de kleur ook kunt laten glanzen.

Uiteraard hebben wij de potloden intensief getest in combinatie met doezelen.

IMG_2120 IMG_2121

De potloden zijn inderdaad zacht en zelfs iets vettig waarvoor de potloden veel kleur afgeven. Zelf vind ik de potloden het lekkerste en het mooiste werken als je gaat doezelen.

Zoals je hierboven kunt zien kun je dus erg mooi doezelen met deze potloden! Heerlijk om er op deze manier mee te kleuren!

IMG_2123

De kleuren zijn erg helder en je hebt dus maar erg weinig nodig van de kleur om een mooi resultaat te krijgen!

IMG_2206 IMG_2207

Links is alleen de kleuropzet, rechts na het doezelen. Ik heb er bij deze plaat voor gekozen om het gehele blad in 1 gelijke kleur te kleuren, als je een overloop in de kleur wilt dan dien je minder potlood te gebruiken en je kleur als het ware uit te smeren over het blad.

IMG_2208 IMG_2209

Deze plaat komt van onze pinterest en wordt veel gedeeld op Social Media. Het is een schatje om te kleuren en zeker met deze potloden van Derwent is het zeer leuk om hem in te kleuren!

IMG_2210 IMG_2212

De kleuren glanzen licht en dat maakt het wat mij betreft nog ietsje mooier! Je ziet vrijwel niet dat het met potlood gekleurd is. Daarnaast valt het niet eens op dat het een grijs geprinte plaat is doordat de Derwent Coloursoft dit heel erg mooi dekt.

IMG_2213

Derwent Coloursoft, wat een heerlijke potloden! De blikken zijn te verkrijgen met 12, 24, 36 of 72 van deze geweldige potloden! Het blik met 36 potloden kost €77,50 bij de Kwast en is ook online te bestellen in de webshop van De Kwast.

De Kwast heeft momenteel ook een mooie aanbieding; voor slechts 99,95 euro ben je de eigenaar van een prachtige Derwent Coloursoft kist met alle 72 kleuren!

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

Copyright Β©

9 gedachtes over “Review – Derwent Coloursoft – Door Cynthia

 1. cecile53 zegt:

  goedemorgen Cynthia,
  Inderdaad zijn het fantasttische potloden om mee te werken.
  Als je de kans krijgt moet je ook de Derwent Inktense potloden eens proberen in combinatie met water. Die kleuren zijn zelfs nog intenser dan de coloursoft-potloden. Als je er mee werkt lijkt het op het werken met aquarelpotloden, maar het is inkt die na drogen watervast is. Er kunnen dus heel veel laagjes over elkaar worden gezet.
  m.vr.gr.
  CΓ©cile

  Like

 2. Hanneloes zegt:

  Hoi! Ik twijfel heel erg tussen de derwent coloursoft of de spectrum noir. De derwent heb ik een paar kleuren van maar ik wil een grotere set gaan kopen. De derwent vind ik zoiezo fijn maar de spectrum noir zijn veel gunstiger van prijs. Nu zag ik dat jullie ze allebei hadden getest. Welke zou jij aanraden? want ik kom er niet meer uit haha.

  Like

  • Cynthia zegt:

   Hi Hanneloes, als ik puur naar mijn eigen ervaringen kijk dan zou ik voor de Derwent Coloursoft gaan. Daar heb je net wat meer mogelijkheden mee! πŸ™‚

   Veel plezier alvast!

   Like

   • Hanneloes zegt:

    Bedankt voor je reactie πŸ™‚
    dan ga ik toch maar voor de Derwent Coloursoft, dan maar wat meer geld uitgeven haha, is het ook mogelijk om de potloden samen te combineren of geeft het echt een heel ander effect? Zoals het ene potlood meer gepigmenteerd dan het andere bijvoorbeeld? Ik wil het vooral gaan gebruiken bij kleurplaten van bloemen en landschappen om zo goed mogelijk diepte en schaduwen er in te krijgen. πŸ™‚
    Jullie hebben trouwens echt een ontzettend leuke en mooie site! ga zo door πŸ™‚

    Like

   • Cynthia zegt:

    Goede keuze hoor! Zijn inderdaad iets duurder maar dat merk je ook wel duidelijk met het kleuren! Je kunt de kleuren mengen en de kleurencombi’s zijn eindeloos! Raad je aan om ook eens te doezelen met deze potloden, geeft een prachtig effect!

    Bedankt voor je compliment! πŸ™‚

    Like

 3. Hanneloes zegt:

  Nou vandaag de knoop doorgehakt haha, heb mijn set coloursoft aangevuld, in totaal nu 21 πŸ˜„ daarnaast ook een blik derwent inktense en derwent graphitint gekocht. Was er zo benieuwd naar dat ik ze niet kon laten liggen haha. Nu maar hopen dat het mooie ingekleurde kleurplaten worden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s