Gastreview – Japanese Designs – Door Peggy

Mij werd gevraagd om een recensie te schrijven over het kleurboek Artist Colouring Book Japanese Designs wat ik ook met enorme enthousiasme heb gedaan.

Foto 1

Zodra ik dit boek in mijn handen kreeg was ik op slag verliefd. Het boek heeft een uitstraling van een iets wat duurdere aquarelblok met een hoge kwaliteit papier van 180 gram. Dit boek is iets kleiner als een A3 en groter als een A4 (25 x 34,5 cm). Een perfecte afmeting om je fantasie de vrije loop te gaan en met allerlei technieken aan de gang te gaan.

Bij het openslaan zie je dat de bladzijdes één voor één los gemaakt kunnenn worden gelijk een aquarel/tekenblok, maar dat je de kaft ook kan omvouwen zodat dit prettiger werkt.

Foto 2

Het boek bestaat uit 16 pagina’s , eenzijdig bedrukt en bestaan voornamelijk uit typische Japanse elementen zoals bloemen, koi karpers en andere waterdieren. Er zijn maar heel weinig pagina’s met patronen.

Foto 3  Foto 4

Foto 5  Foto 6

Wat nog meer opvalt is dat de tekeningen zijn opgebouwd uit hele dunne grijze lijnen. Het prettige hiervan is dat deze lijnen wegvallen zodra men er over heen gaat.

Foto 7

Voor sommige misschien wel wennen als je de dikke zwarte lijnen bent gewend maar het resultaat is er zeker niet minder om.

Ik heb 2 technieken gebruikt waar veel pigment bij vrij komt en wat op waterbasis is, aquarel en ecoline.

Foto 8

Foto 9

Ondanks dat ik laag op laag hebt gewerkt met veel water komt de inkt, ondanks het bobbelen van het papier, er niet doorheen. Zoals op de kaft al is aangegeven , het kleurboek is uitermate geschikt voor aquarel , stift/marker, allerlei soorten inkt en wasco….maar ook natuurlijk kleurpotlood en pastels.

Dit kleurboek is een must voor iedere kleurliefhebber en mag zeker niet ontbreken in je collectie. Toch vraagt het wel enige lef om hier in te werken want de zwarte lijnen die wij gewend zijn, zijn hier weggelaten en hebben plaats gemaakt voor lichtgrijze lijnen.

Foto 10

Het Artist Colouring Book Japanese Designs is te koop bij Harolds voor €12,95.

Deze review bevat producten die door een uitgeverij of bedrijf zijn opgestuurd,
dit heeft echter geen enkele invloed op onze mening.

5 gedachtes over “Gastreview – Japanese Designs – Door Peggy

  1. joke zegt:

    Hallo Peggy, Inderdaad een prachtig boek. Nu keek ik op de site om dit boek te bestellen maar dan komt er nog 6,95 verzendkosten bij. Al met al wordt het dan een te duur boek. Waar kan ik dit boek kopen zonder verzendkosten of in ieder geval brievenbus verzendkosten?  Vriendelijke groet, Joke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s