Interview met Loes

Vanaf nu zal er elke vrijdag een interview online komen met een kleurfan! Leuk om van anderen te leren en ideeën op te doen!

Vandaag een interview met Loes!

Stel je even kort voor:
Ik ben Loes (Lutske) Karsten. Ik woon in Heemskerk, Noord Holland, en ben vanaf 2008 getrouwd met Jos. Ik wordt op 13 december 61 jaar. Jos en ik hebben samen 4 dochters, en acht kleinkinderen. Ik heb jarenlang administratief werk gedaan, maar rond mijn veertigste heb ik gekozen voor een carriëreswitch.
Ik werk nu als begeleider in een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten. Daar wonen 9 cliënten, waarvan 6 met Down syndroom, en drie met een aan autisme verwante handicap. Ik werk slaapdiensten, en ook vaak weekends. Naast het begeleiden, maak ik ook de roosters voor ons team, en verzorg de financiën voor de woonvoorziening. Daarnaast ben ik een aantal dagen per maand oppas oma, voor de 3 kinderen van mijn jongste dochter.
Verder ben ik bezoekvrijwilliger van een bewoonster van een instelling in ons dorp.
 loes1   loes6

Ik ben graag creatief bezig. Kleding maken, haken, breien, als mijn handen maar iets te doen hebben. Enige tijd geleden zag ik ineens kleurplaten voor volwassenen voorbijkomen op facebook. Een vriendin van mij was daarmee begonnen. Ik zat in een moeilijke periode, was lichtelijk overspannen, door wat toestanden op het werk, en niet goed verwerkte rouw na het overlijden van mijn ouders. Zij raadde mij aan ook eens te proberen. Dus bij action een kleurboek en kleurpotloden gekocht. Boek prima, potloden minder. Dus toen maar met stiften aan de gang. Inderdaad vond ik het erg leuk om te doen.
Waarmee kleur je het liefst? Wat is je lievelingsmateriaal/boek?
Tot nu toe kleur ik het liefst met gelstiften. Mijn lievelingsboek op dit moment is het grote mandalaboek. Veel mandala’s vind ik zo fijn en priegelig dat ik het liever met een stift doe dan met potlood. Ik heb ondertussen wel wat betere potloden aangeschaft, van bruynzeel, en wat losse derwent potloden bij onze plaatselijk hobbywinkel gekocht.

loes2  loes3

Wat is/zijn je lievelings kleuren?
Ik heb niet echt lievelingskleuren, als ik blij ben trek ik bijvoorbeeld een rood kledingstuk aan, en als ik een minder goede stemming heb zal ik kiezen voor rustiger kleuren. Ook met kleuren vind ik het fijn om in het wilde weg kleuren bij elkaar te zoeken. Ik ben geen type die alles op kleurvolgorde heeft liggen.
Vanwege mijn andere hobby’s ben ik ook op Pinterest beland, waar ik ook Zentangle (kleur)platen langs zag komen. Ik vond de tekeningen erg mooi. Ik teken ook vaak als ik in een vergadering zit, of tijdens een telefoongesprek tekeningetjes op een stukje papier, en dat soort tekeningetjes zag ik zomaar langskomen, samengevoegd tot een prachtige compositie
Op internet opgezocht wat Zentangle betekende en er was heel veel over te vinden. Zen voor rust, en tangle voor wirwar, knoop, maar ook omarming. (En dat vind ik meteen een mooie beschrijving voor de tekeningen) Ik merkte inderdaad dat er een soort rust over me kwam toen ik aan het tekenen was.

loes5  

De tekeningen lijken op het oog moeilijk, maar als je eenmaal begint te tekenen leidt het ene figuurtje naar het andere, en voor je het weet heb je een heel vel vol getekend. Als je lijntje de andere kant op gaat dan je van plan bent, maak je er gewoon een ander figuurtje van. Door met een (kleur)potlood hier en daar wat schaduwen aan te brengen kan je diepte aanbrengen.  Op Pinterest en Google zijn ontelbare ideetjes te vinden die je even kan uitproberen op een kladblaadje en later verwerken in je tekening. Maar het leukste is natuurlijk om je eigen fantasie zijn gang te laten gaan.
En nog leuker is, dat je de Zentangle tekeningen ook nog in kan kleuren. En ik denk dat iedereen het kan, want het is echt niet moeilijk. en het enige wat je nodig hebt is een stuk papier, een potlood en een fijnschrijver.
Wat staat nog op je verlanglijstje qua boeken en materiaal?
Ik zag laatst bij de boekhandel tussen de kleurboeken ook een boek over Zentangle. Dat boek staat momenteel boven aan mijn verlanglijstje. Ik ben al gauw jarig, dussss
Advertenties

2 gedachtes over “Interview met Loes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s