Interview met Anoushka

Vanaf nu zal er elke vrijdag een interview online komen met een kleurfan! Leuk om van anderen te leren en ideeën op te doen!
Vandaag een interview met Anoushka!
Stel je even kort voor:
Mijn naam is Anoushka Rood, 49 jaar, getrouwd, hebben een dochter van 20 die woont en studeert in Amsterdam. We hebben een Mechlse/Duitse herder, die Marley heet. Verder hou ik van lezen, fotografie, reizen (doen we te weinig ;-)), bloggen, schrijf boekrecensies, postcrossing en af en toe kaarten maken.
anouska 3
Waarmee kleur je het liefst? Wat is je lievelingsmateriaal?
Ik kleur zowel graag met potloden als viltstiften. Viltstiften zijn prettiger voor mn handen, maar met potloden kun je weer mee spelen met kleur en dergelijke. Van de stiften vind ik de stabilo het mooiste kleuren verder heb ik de complete set van Spectrum Noir, heb ik wat losse potloden van Derwent colorsoft, Polychromo’s van Faber Castell en Lyra Ferby (vooral de metallic potloden zijn van die laatste een aanrader)Mijn favorieten kleuren zijn de fuchsia/roze/paarse tinten. Maar ben ook dol op de rood/oranje tinten, groen/blauw….. bruin….. ja misschien iets minder dol op geel en grijs.
anouska
Wat is je lievelings boek?
Mijn lievelingsboek is het Enige echte mandala boek. Mooie grote platen, papier lekker dik en geschikt voor potloden en papier. Maar hou vooral ook van afwisseling dus heb ook het Tattoo kleurboek en het 1001 en nacht kleurboek enzovoort enzovoort.
anouska 1   anouska 4
Wat staat nog op je verlanglijstje qua boeken en materiaal?
Op het verlanglijstje staat oa de Cary all bag van Derwent, daar kunnen alle potloden in mee op vakantie. Ik wil graag de Polychromo’s uitbreiden. Gelukkig zijn die los te koop dus dan kan je ze ook rustig bij elkaar sparen. Qua boeken zou ik ook nog wel het Vintage Pattern boek willen hebben en ik zag laatst een heel mooi boek met ouderwetse natuur platen en zo zal er denk ik altijd wel wat te wensen zijn. Gelukkig is er ook genoeg te vinden op Pinterest.
anouska 5

Heb je nog andere creatieve hobbies?
Andere creatieve hobby’s heb ik wel zoals kaarten maken alleen laten de handjes dat niet echt toe. Het fijne van het kleuren is dat je ondertussen lekker je gedachten kunt laten gaan over van alles en nog wat maar daarnaast eist het ook focus dus ook heerlijk ontspannend.
Verder vind ik fotografie ontspannend en kun je lekker lang nagenieten van de vakantie en bezig zijn met het bewerken van de foto’s en zo weer mooie fotoblogs maken.

 

Een gedachte over “Interview met Anoushka

  1. Jacquet Kelly zegt:

    hey ik ben kelly en ben ook begonnen met kleuren voor volwassenen en zou ook graag de kleurpotloden van spectrum noir kopen zou je mij kunnen vertellen waar ik deze vind

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s