Interview met Ruchama

Vanaf nu zullen er af en toe interviews verschijnen op onze website met leden van de Kleuren voor Volwassenen facebook-pagina’s.
Vandaag voor jullie een interview met Ruchama!
Stel je even kort voor:
Ik ben Ruchama, 27 jaar en werk als Activiteitenbegeleidster in een verpleeghuis. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en met veel plezier heb ik samen met twee postvriendinnen een blog, de Postfabriek, waar we onze liefde voor post delen.
postfabriek-logo-los
Wanneer en waarom ben je begonnen met kleuren?
Afgelopen januari kocht ik het enige echte kleurboek voor volwassenen, tijdens een overstap op het station. Ik had al vaker de kleurboeken voor volwassenen gezien maar die stijl tekeningen spraken mij niet aan, ook zat er regelmatig een kleurplaat bij FLOW magazine maar toch had ik niet meer de rust om te kleuren zoals vroeger. Bij het doorbladeren zag ik veel platen die me wel aanspraken, ik kocht een pakje potloden en ben in de trein gelijk gaan kleuren – voor ik het wist was ik weer net zo dol op kleuren als ik als kind al was.
10547132_684196568302346_400460083_n
Waarmee kleur je het liefst?  Wat is je lievelingsmateriaal?
Ik kleur het liefste met het merk Stabilo, deze kleuren vind ik mooi en het materiaal kleurt prettiger. Bijna altijd combineer ik potloden en stiften/pennen in één tekening. Ik vind het mooi om de randjes met stift te kleuren en de vlakjes op te vullen met potlood. De ene keer gebruik ik stiften (68 point of power viltstiften) en aquarelpotloden en een andere keer weer fineliners (88 point) met gewone potloden (green colors). Ik wissel en combineer alles door elkaar, maar wel allemaal van Stabilo.
ruchama in progress
Wat is je lievelings boek?
Ik heb twee lievelingsboeken, het eerste enige enige kleurboek voor volwassenen – door de stijl platen en het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis door de platen maar nog meer door de ringband, het formaat en het prettige dikke papier.
Wat is/zijn je lievelings kleuren?
Mijn lievelingskleuren zijn de heldere kleuren als rood, paars en zonnegeel. In mijn tekeningen gebruik ik dan ook vaak de kleuren van de regenboog.
Welke plaat vind je van jezelf dat je het mooiste hebt ingekleurd?  en uit welk boek komt deze? 
Als ik moet kiezen, kies ik toch voor de regenboog plaat uit “creatief kleuren voor volwassenen”. Maar ook van de vlinders uit “kleuren voor volwassenen” en de bonte bladzijde uit “het enige echte kleurboek voor volwassenen” word ik nog elke keer blij!

ruchama 1   ruchama 2

Wat staat nog op je verlanglijstje qua boeken en materiaal?
De Stabilo Carbothello (pastelpotloden) staan nog op mijn verlanglijstje. Qua boeken zou ik een lekker dik natuurboek heel mooi vinden, met mooie gevulde pagina’s in plaats van één los dier met veel wit per pagina.

ruchama 3

Heb je nog andere creatieve hobbies?

Mijn grootste hobby is het maken en versturen van post. Ik ben graag bezig met papier en maak zelf enveloppen en kaarten van mooi papier of plaatjes uit tijdschriften etc. Bij de themapost die ik maak schrijf ik dan lange brieven met mijn postvriendinnen.
Wil jij ook geïnterviewd worden voor de website? Mail ons dan op kleurenvoorvolwassenen@gmail.com
Advertenties

Een gedachte over “Interview met Ruchama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s